Limepannacotta

En god variant på pannacotta smaksatt med lime. Här serverad med fruktsallad på melon, jordgubbar och blåbär.

Du kan smaksätta pannacottan med färsk vaniljstång, vaniljpulver eller torkad vanilj från kvarn ex. Dr Oetker´s vanilj-twister. Limepannacottan kan också serveras med valfritt tillbehör som färska hallon, blåbär, mylta, färsk tärnad ananas, passionsfrukt, rårörda bär eller marinerad citrus.

Vintips till är ett sött dessertvin som ex. Italienskt Vin Santo.
 

4 portioner limepannacotta

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 30 min

Ingredienser

  • 2,5 gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • 3 msk socker
  • 2 lime
  • 1 vaniljstång, 2 tsk vaniljpulver eller 0,5 tsk malen torkad vaniljstång ex. från Dr Oetker´s vanilj-twister
  • Fruktsallad: 0,25 honungsmelon eller annan melon
  • 6 jordgubbar
  • 1 dl blåbär

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål.
  2. Blanda grädde och socker i en kastrull.
  3. Tillsätt färsk delad och urskrapad vaniljstång, vaniljpulver eller mald torkad vaniljstång.
  4. Låt sjuda upp och stäng av värmen. Låt stå och dra några minuter.
  5. Skölj och riv skalet fint från en lime.
  6. Dela limefrukterna och pressa ur saften.
  7. Krama ur gelatinbladen och vispa i dem i grädden tills de löst upp sig.
  8. Häll upp i formar och täck över med plastfilm.
  9. Ställ in i kylen att stelna i ca 3 timmar.
  10. Fruktsallad: skär bort skal från melonen och skär i bitar som är mellan 1–2 cm kuber. Skölj och skär jordgubbar i bitar. Blanda melon, jordgubbar och sköljda blåbär. Fruktsalladen kan förberedas innan och förvaras övertäckt i kylen.
  11. Lägg en hög fruktsallad på varje pannacotta vid servering.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer