Kokospannacotta

En pannacotta med smak av kokos från kokosmjölk. En liten twist på vanlig pannacotta. Toppa med färsk frukt som färsk tärnad ananas och jordgubbar. Annat gott är mango, hallon, blåbär, passionsfrukt eller skalade tärnade citrusfrukter.

Själva kokospannacottan kan du laga i god tid och ha kylen. Vid servering så garnerar du med färsk frukt eller bär.
Extra festligt blir det om du rostar lite kokosflingor att garnera med tillsammans med lite grovhackad mynta eller citronmeliss.

Överbliven kokosmjölk kan du frysa in till nästa gång du behöver kokosmjölk. Till nedan recept för fem personer används en bara halv burk.

Vintips till pannacottan är ett sött dessertvin som en Late Harvest Semillon från Australien.

5 portioner kokospannacotta

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 15 min

Ingredienser

  • 2 dl kokosmjölk, krämig
  • 3,5 dl grädde
  • 0,8 dl socker
  • 3,5 gelatinblad
  • 5 cm vaniljstång
  • Frukt: 500 gram färsk ananas
  • 8 jordgubbar

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med lite kallt vatten i 10 minuter.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur frön. Blanda stänger och frön, grädde och socker i en kastrull.
  3. Koka upp och rör ut sockret. Ta av från värmen.
  4. Krama ur gelatinbladen och rör i dem. Rör tills de löst upp sig.
  5. Häll upp kokosmjölken i en skål och rör ihop den så att den är jämnt blandad.
  6. Rör ner kokosmjölken i gräddblandningen.
  7. Ta bort vaniljstången.
  8. Fördela blandningen i fem portionsformar. Formarna kan vara små glas, martiniglas eller porslinsformar.
  9. Ställ i kylen att stelna i minst 3 timmar.
  10. Servera med tärnad färsk ananas och jordgubbar. Eller valfri frukt eller bär.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer