Lakritspannacotta

Pannacotta smaksatt med lakritspulver. Garnera gärna med färska bär som hallon, jordgubbar eller blåbär. Man kan också toppa med hallonsylt eller annan sylt som hjortronsylt. Vidare passar passionsfrukt på toppen. Citronmeliss kan man också garnera med.
Vintips till lakritspannacotta är ett sött dessertvin ex. Amfora Muscat eller valfri sort.

4 portioner lakritspannacotta

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 15 min

Ingredienser

  • 1,5 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 5 msk socker
  • 2 tsk lakritspulver
  • 0,5 vaniljstång
  • 16 färska hallon att garnera med

Tillagning

  1. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Vispa ihop grädde, socker och lakritspulver i en kastrull. Dela och skrapa ur vaniljstången och tillsätt den - frön och vaniljstång.
  3. Sjud upp under omrörning. Ta av från värmen. Ta upp vaniljstången.
  4. Krama ur gelatinbladet, tillsätt det till grädden och rör så att det löser sig.
  5. Förbered fyra portionsformar eller låga glas.
  6. Dela upp och fördela pannacotta-smeten i formarna eller glasen.
  7. Låt svalna, täck över med gladplast samt sätt in i kylen på en bricka eller tallrik att stelna i minst 3 timmar.
  8. Vid servering så garnerar du med önskat tillbehör ex. färska hallon. Du kan servera pannacottan kvar i formarna eller glasen på varsin tallrik och garnera på samt runt om. Eller så stjälper du upp dem ur formarna eller glasen på tallrik. Skär ev. runt kanten med en skalkniv om de ej lossnar.
E-mail
Medel: 4 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer