Räksnittar med svart rom

Snittar med skageröra toppade med svart ishavsrom eller kaviar. Goda som förrätt eller snittar.

Du kan välja att använda färdigskalade räkor i röran och sedan köpa några fina stora räkor med skal som du skalar och garnerar snittarna med. Vill du ej skala räkor kan du ta 1 pkt skalade räkor i lag eller 4 dl frysta eller färska räkor utan skal.
 

8 st räksnittar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 750 oskalade räkor
  • 2 msk hackad dill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche eller matyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk pressad citron
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 burk röd eller gul ishavsrom (valfritt)
  • 1 citron
  • 8 skivor vitt rostbröd
  • 2 msk smör
  • 8 kvistar dill
  • 0,5 rödlök
  • 40 gram svart ishavsrom eller kaviar

Tillagning

  1. Tina och skala sedan räkorna. Använder du räkor i lag eller tinade frysta räkor så krama ur vattnet först.
  2. Hacka räkorna grovt och lägg i en skål. Spara ev. 2-3 stycken hela räkor till garnering.
  3. Hacka dill och skala och hacka rödlök. Tillsätt till räkorna.
  4. Blanda i majonnäs, crème fraiche eller matyoghurt. Rör ihop till en röra. Tillsätt ev. ishavsrom.
  5. Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron. Hit kan du förbereda skagenröran samt räkor och förvara övertäckt i kylen.
  6. Räksnittar: skala och finhacka rödlöken.
  7. Skölj och skär citronen i klyftor och pilla bort kärnor.
  8. Skär bröden i trianglar eller ta ur rundlar med utstickare.
  9. Stek dem gyllenbruna i smör.
  10. Lägg upp dem på en bricka eller små tallrikar.
  11. Fördela skagenröran på bröden.
  12. Toppa gärna med två hela färska räkor.
  13. Lägg en sked svart rom på toppen på varje snitt.
  14. Garnera med citronklyfta, dillkvist samt hackad rödlök.
  15. Servera direkt.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer