Miniråbiffar

Miniråbiffar som passar som tilltugg, aptitretare eller på buffé. Goda små råbiffar på mörkt bröd toppade med stenbitsrom eller löjrom samt hackad gräslök.
Räkna 3 st per portion och då räcker 12 miniråbiffar till 4 portioner.
Om du vill kan du blanda i lite finhackad rödlök, kapris, rödbeta samt blanda i någon msk dijonsenap för mer smak på råbiffarna.

12 st miniråbiffar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 75 gram nötfärs
  • 30 gram stenbits- eller löjrom
  • 4 skivor mörkt grovt bröd, typ danskt, tyskt eller pumpernickel

Tillagning

  1. Stämpla ut små rundlar - lagom runt 2,5 cm i diameter. Eller skär ut fyrkanter 2,5x2,5 cm. Det ska vara små mumsbitar.
  2. Forma färsen i samma storlek som bröden. Enklast är om du har en utstansare med ca 2,5 cm diameter. Stämpla då först ut bröd och fyll på med färs så får du en fin jämn rundel. Skär du brödet i fyrkanter så kan du rulla små köttbullar som du sedan formar som kuber i samma storlek som bröden. Klicka ut rom på miniråbiffarna samt garnera med finhackad gräslök.
  3. Lägg upp dem på en bricka eller fat. Håll kylda fram till servering.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer