Miniråbiffar

Miniråbiffar som passar som tilltugg, aptitretare eller på buffé. Goda små råbiffar på mörkt bröd toppade med stenbitsrom eller löjrom samt hackad gräslök.
Räkna 3 st per portion och då räcker 12 miniråbiffar till 4 portioner.
Om du vill kan du blanda i lite finhackad rödlök, kapris, rödbeta samt blanda i någon msk dijonsenap för mer smak på råbiffarna.

12 st miniråbiffar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 75 gram nötfärs
  • 30 gram stenbits- eller löjrom
  • 4 skivor mörkt grovt bröd, typ danskt, tyskt eller pumpernickel

Tillagning

  1. Stämpla ut små rundlar - lagom runt 2,5 cm i diameter. Eller skär ut fyrkanter 2,5x2,5 cm. Det ska vara små mumsbitar.
  2. Forma färsen i samma storlek som bröden. Enklast är om du har en utstansare med ca 2,5 cm diameter. Stämpla då först ut bröd och fyll på med färs så får du en fin jämn rundel. Skär du brödet i fyrkanter så kan du rulla små köttbullar som du sedan formar som kuber i samma storlek som bröden. Klicka ut rom på miniråbiffarna samt garnera med finhackad gräslök.
  3. Lägg upp dem på en bricka eller fat. Håll kylda fram till servering.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer