Kycklingfile fylld med rostad röd paprika med rödlök och linser

Kycklingfilé fylld med rostad röd paprika på en bädd av rödlök och linser samt spenat. Här med en kall yoghurtsås med ingefära.
Gott på egen hand (då GI) eller med basmatiris, potatismos, rostade grönsaker eller klyftpotatis.
Goda tillbehör är basmatiris, klyftpotatis eller potatismos. En enkel och god sås kan du blanda av 1 dl matyoghurt och 1 tsk riven ingefära.

2 portioner kycklingfile med rostad paprika

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2 dl torkade gröna linser
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 6 msk olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • 100 gram färsk spenat
  • 2 kycklingbröst
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill.
  2. Skölj och dela paprikan. Ta ur inkråmet.
  3. Lägg paprikan på ett ugnsbleck direkt under grillen och grilla paprikan i ca 10 minuter. Ta ut och skölj paprikahalvorna i kallt vatten. Skala bort ev. svart skal.
  4. Koka linserna i 20 minuter.
  5. Skala och skiva rödlöken.
  6. Stek rödlöken på svag värme i 15 minuter i 2 msk olivolja.
  7. Tillsätt sedan honung och balsamvinäger. Lökröran blir godare desto längre den drar.
  8. Skär ett vågrätt snitt i kycklingfiléerna och stoppa in en halv paprikabit i varje.
  9. Bryn kycklingen på båda sidor i 2 msk olivolja. Salta och peppra.
  10. Sätt in kycklingen i en ugnsform eller ugnsfast stekpanna i ugnen på 175 grader cirka 10 minuter.
  11. Skölj och fräs spenaten i någon msk balsamvinäger.
  12. Blanda linser med rödlöken. Smaka av med salt och peppar. Toppa med den frästa spenaten.
  13. Blanda matyoghurt med finriven ingefära till en sås. Späd med någon msk vatten till önskad tjocklek.
  14. Servera kycklingen med linserna samt såsen och ev. önskat tillbehör vid sidan.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer