Kall avokadosoppa med räkor

En god förrätt, lätt middag eller lunch. Vintips till avokadosoppa är vitt smakrikt vin av Semillondruvan. Nybakt bröd passar också till avokadosoppan.

4 portioner kall avokadosoppa

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 mogna avokados
  • 5 dl grönsaksbuljong (kall)
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 finhackad schalottenlök
  • 3 msk citronsaft
  • salt och peppar från kvarn
  • 1 pressad vitlöksklyfta (valfritt)
  • 2 dl handpillade räkor till garnering

Tillagning

  1. Använder du buljongtärning så värm upp vatten och lös upp tärningen och låt sedan svalna.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken.
  3. Mixa grönsaksbuljong och lök i en mixer eller använd en stavmixer i en gryta.
  4. Dela, kärna ur och gröp ur avokadosarna och tillsätt dem tillsammans med crème fraîche, pressad vitlök och citronsaft. Mixa till en slät soppa.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Kyl soppan eller mixa ner några isbitar så kyls den snabbt.
  7. Skala räkor.
  8. Servera avokadosoppan kall i kopp eller sopptallrik och strö över räkor.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer