Kall avokadosoppa med räkor

En god förrätt, lätt middag eller lunch. Vintips till avokadosoppa är vitt smakrikt vin av Semillondruvan. Nybakt bröd passar också till avokadosoppan.

4 portioner kall avokadosoppa

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 mogna avokados
  • 5 dl grönsaksbuljong (kall)
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 finhackad schalottenlök
  • 3 msk citronsaft
  • salt och peppar från kvarn
  • 1 pressad vitlöksklyfta (valfritt)
  • 2 dl handpillade räkor till garnering

Tillagning

  1. Använder du buljongtärning så värm upp vatten och lös upp tärningen och låt sedan svalna.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken.
  3. Mixa grönsaksbuljong och lök i en mixer eller använd en stavmixer i en gryta.
  4. Dela, kärna ur och gröp ur avokadosarna och tillsätt dem tillsammans med crème fraîche, pressad vitlök och citronsaft. Mixa till en slät soppa.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Kyl soppan eller mixa ner några isbitar så kyls den snabbt.
  7. Skala räkor.
  8. Servera avokadosoppan kall i kopp eller sopptallrik och strö över räkor.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer