Avokadohalva med räksallad

Avokadohalva med räksallad är en 80-tals klassiker. Här i modern tappning med räksallad gjord som coleslaw smaksatt med färsk ingefära.
Kan serveras som lätt lunch eller som förrätt (då räcker receptet till sex portioner. Använd då sex bröd i rundlar eller skär av kanterna till fyrkanter).
Till avokadon med räkor kan du dricka ett friskt vitt vin ex. Sauvignon Blanc eller ljus lageröl.

4 portioner avokadohalva med räksallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram skalade räkor
  • 2 avokados
  • 2 dl riven eller finstrimlad vitkål
  • 1 dl finriven morot
  • 4 msk majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk finhackad färsk ingefära
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 msk smör
  • 8 blad sallad av isberg och Lollo rosso
  • 0,5 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda räksalladen i en skål - alltså räkor (spara två-tre fina hela räkor att garnera med per portion), vitkål, morötter, majonnäs, crême fraiche, farinsocker, ingefära samt 4 krm salt och 2 krm vitpeppar.
  2. Skölj och plocka salladen, strimla rödlöken, förbered avokadon - dela den, gröp ur halvor och skär i fina skivor.
  3. Innan servering steker du bröden ljust bruna i smör på båda sidor.
  4. Lägg bröden på tallrik med en några skivor eller en halv avokado på varje, toppa med räkröra, sallad och rödlök samt servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer