Hemgjord mandelmassa

Hemgjord mandelmassa. Mandelmassa är in princip hälften malda mandlar och hälften socker. Gott till fyllning av semlor, tårtor och påskgodis.

Receptet på egen mandelmassa kan dubblas. Mandelmassa håller sig i kylen samt kan också frysas.

100 gram hemgjord mandelmassa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 75 g sötmandel
  • 4 bittermandlar
  • 3 dl florsocker
  • 1,5 msk vatten

Tillagning

  1. Koka upp mandeln samt bittermandel i lite vatten någon minut tills skalen börjar lossna. Häll av och skölj kall.
  2. Skala söt- och bittermandeln.
  3. Torka mandeln torr i en ren handduk.
  4. Mixa mandel och florsocker i en matberedare till en väl mald massa likt fint mjöl.
  5. Tillsätt vatten och mixa mandelmassan till jämn konsistens.
  6. Den hemgjorda mandelmassa är färdig att användas.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer