Skållade mandlar

Skållade mandlar är lätt att göra. Här kan du läsa hur du skållar mandel. När du skållar mandeln så kokar du den en minut så att skalet lossnar och du kan lätt skala dem. Du kan skålla valfritt antal mandlar ex. en påse.

Skållade mandlar är gott till glögg tillsammans med russin. Mandarna kan också rostas eller kanderas hela. Vidare kan de hackas och användas till toscasmet eller garnering. Mandlar kan också malas till mandelmassa med socker, användas i bakverk, mixas i smoothies, till mandelmjölk och malas i maträtter (bland annat i indisk mat för att reda maten). 

2 dl skållade mandlar

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 13 min

Ingredienser

  • 2 dl mandlar med skal

Tillagning

  1. Koka upp några dl vatten i en kastrull nog att täcka mandlarna.
  2. Häll i mandeln och skålla - koka dem ca 2-3 minuter tills skalen börjar bubbla upp och lossna.
  3. Häll av de skållade mandlarna i ett durkslag och skölj kalla.
  4. Nu kan du pilla av skalet av mandlarna.
  5. Tips: lägg upp mandlarna på en kökshandduk, vik ihop och gnugga dem mot varandra så lossar skalen lättare och du plockar bort skalen snabbare.
  6. Plocka bort alla skal och använda de skållade mandlarna som du tänkt.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer