Mandelbotten med mandelmassa

Mandelbotten med mandelmassa till tårta, bakverk eller bakelser. En god tårtbotten du kan fylla med ex. smörkräm, mockakräm, chokladkräm, chokladmousse, hallonmousse mm

Mandelbottnar med mandelmassa till en tårta mm

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram mandelmassa
  • 4 äggvitor alt 2 ägg (stora ägg)

Tillagning

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Riv eller smula sönder mandelmassan så smått du kan. Du kan också skiva den och lägga i en matberedare och blanda med kniven.
  3. Blanda mandelmassan med äggvitorna eller hela ägg till en jämn smet.
  4. Markera eller rita 3 rundlar, fyrkanter, hjärtan eller annan form på bakplåtspapper. Förslagsvis 3 rundlar på ca 24 cm i diameter. Pensla ev. bottnarna med smält smör så lossar mandelbottnarna lättare.
  5. Fördela och bred ut mandelmassesmeten i de tre rundlarna på bakplåtspapprena.
  6. Grädda mandelbottnarna i 10 minuter eller tills de fått fin färg.
  7. Ta ut mandelbottnarna, ta försiktigt loss dem från papperet och låt dem svalna på galler.
  8. Nu kan mandelbottnarna användas och fyllas till tårta, bakelser mm.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer