Mandelbotten med mandelmassa

Mandelbotten med mandelmassa till tårta, bakverk eller bakelser. En god tårtbotten du kan fylla med ex. smörkräm, mockakräm, chokladkräm, chokladmousse, hallonmousse mm

Mandelbottnar med mandelmassa till en tårta mm

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram mandelmassa
  • 4 äggvitor alt 2 ägg (stora ägg)

Tillagning

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Riv eller smula sönder mandelmassan så smått du kan. Du kan också skiva den och lägga i en matberedare och blanda med kniven.
  3. Blanda mandelmassan med äggvitorna eller hela ägg till en jämn smet.
  4. Markera eller rita 3 rundlar, fyrkanter, hjärtan eller annan form på bakplåtspapper. Förslagsvis 3 rundlar på ca 24 cm i diameter. Pensla ev. bottnarna med smält smör så lossar mandelbottnarna lättare.
  5. Fördela och bred ut mandelmassesmeten i de tre rundlarna på bakplåtspapprena.
  6. Grädda mandelbottnarna i 10 minuter eller tills de fått fin färg.
  7. Ta ut mandelbottnarna, ta försiktigt loss dem från papperet och låt dem svalna på galler.
  8. Nu kan mandelbottnarna användas och fyllas till tårta, bakelser mm.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer