Rabarberpaj med mandelmassa

Rabarberpaj med mandelmassa och smuldeg. En enkel och god smulpaj med rabarber och mandel. Gott med vaniljsås, glass eller vispad grädde.
Gillar du kardemumma kan du strö över en halv tsk över rabarbern innan smuldegen. En tsk vaniljsocker blir också gott.

6 portioner rabarberpaj med mandelmassa

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 400 gram rabarber
  • 1 dl mandelspån
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Smuldeg: 100 gram smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl socker
  • 50 gram mandelmassa
  • 1 dl havregryn

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och bröa en ugnssäker pajform ca 24 cm diameter.
  3. Skölj, rensa och skala ev. tjock rabarber.
  4. Strimla rabarbern i 1 cm breda bitar. Fördela i botten av formen.
  5. Blanda socker och potatismjöl i en bunke eller påse samt strö över rabarbern.
  6. Riv mandelmassa och lägg i en skål.
  7. Tärna och tillsätt smör.
  8. Tillsätt mjöl, socker och havregryn. Arbeta hastigt ihop till en smulig deg.
  9. Fördela smuldegen i ett jämnt lager över rabarbern.
  10. Strö över mandelspån.
  11. Grädda rabarberpajen i mitten av ugnen i cirka 25 minuter tills den har fin färg.
  12. Servera rabarberpajen med grädde, vaniljvisp eller vaniljglass.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer