Hallonsorbettårta

En tårta med hallonsorbet och mandelmassebotten. Frisk och svalkande med sorbet på hallon. Passar bra en varm sommardag eller vi andra festliga tillfällen.

Du kan garnera hallontårtan med förslagsvis 50 gram riven vit choklad, färska hallon och blad från ringblomma som på bilden.

12 portioner hallonsorbettårta

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 1 tim 30 min
  • Klart på: 2 tim

Ingredienser

  • 400 g mandelmassa
  • 4 ägg
  • 4 msk kakao
  • 1 liter hallonsorbet

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan.
  3. Blanda ägg, kakao och mandelmassa väl.
  4. Ta fram hallonsorbeten så att den mjuknar medan du bakar botten.
  5. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en rund springform med löstagbar kant.
  6. Bred ut mandelmassesmeten i botten och grädda i 20 min mitt i ugnen. Låt sedan svalna.
  7. Bred ut hallonsorbeten ovan på bottnen när den fortfarande är i formen. Ställ in i frysen att stelna minst en timme.
  8. Vid servering: ta ut hallontårtan och låt den tina i minst 30 minuter så att sorbeten mjuknar något. Garnera gärna hallontårtan.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer