Syltkyssar

En variant på syltkakor med mandelmassa samt kokosflingor fyllda med gelé av röda vinbär.
Istället för röda vinbärsgelé kan du ta sylt eller marmelad av valfri sort ex. hallon, jordgubbar, svarta vinbär, krusbär eller björnbär.

50 st syltkyssar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl grovt riven mandelmassa
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl gelé av röda vinbär

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Låt smöret ligga framme så att det blir mjukt eller mikra det mjukt (men ej smält) några sekunder i mikron.
  3. Vispa smör och socker fluffigt någon minut med en elvisp.
  4. Riv mandelmassa och rör i det.
  5. Tillsätt vetemjöl och rör ihop till en fast kakdeg.
  6. Forma bollar i storlek som valnötter.
  7. Platta till dem något samt tryck en fördjupning i varje boll. Lägg på en bricka.
  8. Vispa upp ägget i en skål. Pensla kakorna med ägget.
  9. Häll upp kokos på en tallrik.
  10. Doppa kakornas överdel i kokos.
  11. Lägg dem med några cm mellanrum på plåtar med bakplåtspapper eller bakduk.
  12. Klicka i ca en tsk gelé i fördjupningen på varje kaka.
  13. Grädda syltkyssarna i 15 minuter.
  14. Ta ut och låt svalna något innan servering.
  15. Förvaras i lufttät burk. Syltkyssarna kan frysas.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer