Syltkyssar

En variant på syltkakor med mandelmassa samt kokosflingor fyllda med gelé av röda vinbär.
Istället för röda vinbärsgelé kan du ta sylt eller marmelad av valfri sort ex. hallon, jordgubbar, svarta vinbär, krusbär eller björnbär.

50 st syltkyssar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl grovt riven mandelmassa
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl gelé av röda vinbär

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Låt smöret ligga framme så att det blir mjukt eller mikra det mjukt (men ej smält) några sekunder i mikron.
  3. Vispa smör och socker fluffigt någon minut med en elvisp.
  4. Riv mandelmassa och rör i det.
  5. Tillsätt vetemjöl och rör ihop till en fast kakdeg.
  6. Forma bollar i storlek som valnötter.
  7. Platta till dem något samt tryck en fördjupning i varje boll. Lägg på en bricka.
  8. Vispa upp ägget i en skål. Pensla kakorna med ägget.
  9. Häll upp kokos på en tallrik.
  10. Doppa kakornas överdel i kokos.
  11. Lägg dem med några cm mellanrum på plåtar med bakplåtspapper eller bakduk.
  12. Klicka i ca en tsk gelé i fördjupningen på varje kaka.
  13. Grädda syltkyssarna i 15 minuter.
  14. Ta ut och låt svalna något innan servering.
  15. Förvaras i lufttät burk. Syltkyssarna kan frysas.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer