AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Baka hemgjorda saffransbröd, lussebullar eller lussekatter.

Lagom till advent eller lucia i början på...
Sök
Android

Finska pinnar finskapinnar

Finska pinnar finskapinnar Finska pinnar som blir spröda och nötiga. Finska pinnar är en riktig klassiker och kvalar lätt in på sju sorters kakor listan.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4 av 5 (Antal röster: 12)
50 st finska pinnar

Ingredienser:

  • 50 g sötmandel
  • 5 bittermandlar
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 200 g margarin eller smör
  • Till pensling och garnering:
  • 1 äggvita
  • pärlsocker samt hackad sötmandel

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skålla mandeln några minuter i kokande vatten, kyl av och skala och mal mandeln eller mixa i matberedare.
  3. Blanda mandel med mjöl, socker och matfett i en bunke eller i matberedaren. Slå in degen i plastfolie och kyl degen i frysen någon halvtimme.
  4. Rulla kakdegen till fingertjocka längder på mjölat bakbord.
  5. Lägg längderna tätt intill varandra.
  6. Pensla med den lätt uppvispade äggvitan.
  7. Strö på pärlsocker och hackad mandel.
  8. Skär längderna i 4 cm långa bitar och lägg dem på smord plåt eller bakplåtsduk eller bakplåtspapper.
  9. Grädda finska pinnarna i ca 12 min eller tills de fått ljus brun färg.
  10. Ta ut finska pinnarna och låt dem svalna.


 

Fler recept ur samma kategori som Finska pinnar finskapinnar:

Mandelbotten med mandelmassa
Recept på mandelbotten med mandelmassa till tårta, bakverk eller bakelser. En god tårtbotten du kan fylla med ex. smörkräm, mockakräm, chokladkräm, chokladmousse, hallonmousse mm
Kladdmuffins
Kladdmuffins är kladdkaka bakad i muffinsformar. Kladdkakemuffins med bitar av vit choklad och valnötter i smeten. Dessa kan uteslutas. Servera som de är eller med en klick vispad grädde smaksatt med lite florsocker samt vaniljsocker.
Sockerkringlor
Sockerkringlor. Klassiska kringlor doppade i socker. Goda till fika eller picknick.
Sockerkringlor håller sig goda länge (upp till en månad) om de förvaras torrt och lufttätt.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk

Gilla oss på Facebook