AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Klassiskt svenskt julbord med sill, lax, skinka och Jansson med mera. Många rundor blir det.

Varje år...
Sök
Android

Finska pinnar finskapinnar

Finska pinnar finskapinnar Finska pinnar som blir spröda och nötiga. Finska pinnar är en riktig klassiker och kvalar lätt in på sju sorters kakor listan.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4 av 5 (Antal röster: 12)
50 st finska pinnar

Ingredienser:

  • 50 g sötmandel
  • 5 bittermandlar
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 200 g margarin eller smör
  • Till pensling och garnering:
  • 1 äggvita
  • pärlsocker samt hackad sötmandel

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skålla mandeln några minuter i kokande vatten, kyl av och skala och mal mandeln eller mixa i matberedare.
  3. Blanda mandel med mjöl, socker och matfett i en bunke eller i matberedaren. Slå in degen i plastfolie och kyl degen i frysen någon halvtimme.
  4. Rulla kakdegen till fingertjocka längder på mjölat bakbord.
  5. Lägg längderna tätt intill varandra.
  6. Pensla med den lätt uppvispade äggvitan.
  7. Strö på pärlsocker och hackad mandel.
  8. Skär längderna i 4 cm långa bitar och lägg dem på smord plåt eller bakplåtsduk eller bakplåtspapper.
  9. Grädda finska pinnarna i ca 12 min eller tills de fått ljus brun färg.
  10. Ta ut finska pinnarna och låt dem svalna.


 

Fler recept ur samma kategori som Finska pinnar finskapinnar:

Cheesecake med hallon
Cheesecake med färska hallon och hallongelé på toppen. En kall cheesecake som ej bakas utan lagas med färskost, lime och gelatin.
Baklava recept
Baklava är kakor av yufkadeg eller filodeg - en tunn deg som varvas med nötmassa och smör. Sedan bakas baklavan och öses med sockerlag.
Sött och gott som till the eller kaffe som fika eller efter maten.
Får du ej tag på yufkadeg så ta filodeg.
Baklava är vanlig i Turkiet och hela mellanöstern och tros ha skapats av assyrierna redan på 700-talet f.Kr.
Receptet går att halvera till en form i storlek som en halv ugnsplåt. Räkna då ca 15 ark deg.
Istället för strösocker i sockerlagen kan du ta honung.
Mandelbiscotti biscotti med mandel
Mandelbiscotti. Biscotti med mandel. Baka italienska torkade skorpor eller kakor med mandel.
Gott till fikat, espresso och vin santo (italienskt sött vin). Hembakta mandelbiscottis är också goda att garnera desserter som glasscoupe med istället för glassrån.
Du kan ta pistasch-mandel istället för vanlig mandel.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk

Gilla oss på Facebook