AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Recept och tips till kräftskivan. Allt från att koka kräftor själv till kräftsallad och goda tillbehör....
Sök
Android

Finska pinnar finskapinnar

Finska pinnar finskapinnar Finska pinnar som blir spröda och nötiga. Finska pinnar är en riktig klassiker och kvalar lätt in på sju sorters kakor listan.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4 av 5 (Antal röster: 12)
50 st finska pinnar

Ingredienser:

  • 50 g sötmandel
  • 5 bittermandlar
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 200 g margarin eller smör
  • Till pensling och garnering:
  • 1 äggvita
  • pärlsocker samt hackad sötmandel

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skålla mandeln några minuter i kokande vatten, kyl av och skala och mal mandeln eller mixa i matberedare.
  3. Blanda mandel med mjöl, socker och matfett i en bunke eller i matberedaren. Slå in degen i plastfolie och kyl degen i frysen någon halvtimme.
  4. Rulla kakdegen till fingertjocka längder på mjölat bakbord.
  5. Lägg längderna tätt intill varandra.
  6. Pensla med den lätt uppvispade äggvitan.
  7. Strö på pärlsocker och hackad mandel.
  8. Skär längderna i 4 cm långa bitar och lägg dem på smord plåt eller bakplåtsduk eller bakplåtspapper.
  9. Grädda finska pinnarna i ca 12 min eller tills de fått ljus brun färg.
  10. Ta ut finska pinnarna och låt dem svalna.


 

Fler recept ur samma kategori som Finska pinnar finskapinnar:

Brysselkex med sylt
Brysselkex med sylt i mitten En småkaka med röd kant bakt av mördeg med syltklick i mitten.
Goda hembakta kakor som är enkla att baka och ger lite färg till kakfatet. Brysselkex är goda till fika.
Citronpaj paj med citronkräm
Citronpaj. En god paj med citronkräm som passar till dessert, fika eller på buffé. Citronkrämen lagas kall och får stelna i kylen.
Servera gärna som på bilden med jordgubbar och björnbär kokta i lite socker samt med myntablad. Annat gott till är färska bär som hallon, jordgubbar, passionsfrukt, sylt eller bärsås.
Limecheesecake med passionsfruktsgele
Limecheesecake med passionsfruktsgelé. Lagad utan ugn med gelatinblad. Gott till dessert, buffé och fika.
Denna cheesecake är gjort med gelatinblad som gör att cheesecaken stelnar i kylen (istället för att man bakar cheesecaken i ugnen). Välj svenska krav-ägg av god kvalitet.
Man behöver inte garnera med gele utan kan servera cheesecaken med bara passionsfrukt, eller krusbär kokta med socker, sylt, eller färska bär, färsk ananas eller fruktsallad.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk

Gilla oss på Facebook