AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Semlor, fastlagsbullar eller fettisdagsbullar - kärt barn har många namn - så också våra goda gräddiga...
Sök
Android

Finska pinnar finskapinnar

Finska pinnar finskapinnar Finska pinnar som blir spröda och nötiga. Finska pinnar är en riktig klassiker och kvalar lätt in på sju sorters kakor listan.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4 av 5 (Antal röster: 12)
50 st finska pinnar

Ingredienser:

  • 50 g sötmandel
  • 5 bittermandlar
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 200 g margarin eller smör
  • Till pensling och garnering:
  • 1 äggvita
  • pärlsocker samt hackad sötmandel

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skålla mandeln några minuter i kokande vatten, kyl av och skala och mal mandeln eller mixa i matberedare.
  3. Blanda mandel med mjöl, socker och matfett i en bunke eller i matberedaren. Slå in degen i plastfolie och kyl degen i frysen någon halvtimme.
  4. Rulla kakdegen till fingertjocka längder på mjölat bakbord.
  5. Lägg längderna tätt intill varandra.
  6. Pensla med den lätt uppvispade äggvitan.
  7. Strö på pärlsocker och hackad mandel.
  8. Skär längderna i 4 cm långa bitar och lägg dem på smord plåt eller bakplåtsduk eller bakplåtspapper.
  9. Grädda finska pinnarna i ca 12 min eller tills de fått ljus brun färg.
  10. Ta ut finska pinnarna och låt dem svalna.


 

Fler recept ur samma kategori som Finska pinnar finskapinnar:

Chokladmums chokladrutor
Chokladmums eller chokladrutor med glasyr och topping av rostad kokos, chokladströssel eller karamellströssel.
Goda och barnvänliga med mild chokladsmak och söt glasyr. Du bakar chokladrutorna i en långpanna men fyller bara smet på ett bakplåtspapper.
Mjuk kokoskaka
Mjuk kokoskaka. En rund mjuk kaka med kokos som bakas i rund form eller sockerkaksform.
Kokoskakan är god med färska bär och lättvispad grädde till fika eller dessert.
Cheesecake med botten av pepparkaka pepparkakscheesecake
Cheesecake med botten av pepparkaka istället för Digestivekex. Pepparkakscheesecake är som en vanlig cheesecake men botten är av smulade pepparkakor.
Här är två varianter - en bakad med ägg och en obakad kallrörd cheesecake med gelatinblad.
Vidare kan du smaksätta smeten till din pepparkakscheesecake ex. med smält vit choklad.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk

Gilla oss på Facebook