Chokladbollar

Rulla chokladbollarna i pärlsocker, kokosflingor eller rostade sesamfrön efter smak. Kaffet är valfritt men ger god smak åt chokladbollarna.
Med någon tsk arrak eller punsch blir de arraksbollar.

20 st chokladbollar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 3 msk kaffe (valfritt)
  • 1 - 2 dl pärlsocker, kokosflingor eller rostade sesamfrön till att rulla chokladbollarna i
  • 2 dl smält choklad att vända chokladbollarna i (valfritt)

Tillagning

  1. Vispa smör och socker i en stor bunke.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en deg.
  3. Rulla bollar av degen.
  4. Smält och doppa ev. chokladbollarna i lite choklad.
  5. Rulla eller doppa chokladbollarna i kokosflingor, pärlsocker eller sesamfrön i en djup tallrik.
  6. Servera chokladbollarna. Förvara i kylskåp.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer