Chokladbollar

Rulla chokladbollarna i pärlsocker, kokosflingor eller rostade sesamfrön efter smak. Kaffet är valfritt men ger god smak åt chokladbollarna.
Med någon tsk arrak eller punsch blir de arraksbollar.

20 st chokladbollar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 3 msk kaffe (valfritt)
  • 1 - 2 dl pärlsocker, kokosflingor eller rostade sesamfrön till att rulla chokladbollarna i
  • 2 dl smält choklad att vända chokladbollarna i (valfritt)

Tillagning

  1. Vispa smör och socker i en stor bunke.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en deg.
  3. Rulla bollar av degen.
  4. Smält och doppa ev. chokladbollarna i lite choklad.
  5. Rulla eller doppa chokladbollarna i kokosflingor, pärlsocker eller sesamfrön i en djup tallrik.
  6. Servera chokladbollarna. Förvara i kylskåp.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer