Dumlekakor

Dumlekakor med Dumlekolor och Noblesse-choklad samt mördeg.

Du behöver 20 stycken folieformar.

Ta fram och låt smöret bli rumsvarmt innan du bakar. Alternativt kan du mikra det mjukt försiktigt utan att smälta det.

20 stycken dumlekakor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 10 Dumlekolor
  • 20 Noblesse-chokladplattor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa mjukt smör och socker fluffigt några minuter.
  3. Blanda mjöl med bakpulver i en bunke.
  4. Tillsätt mjölet till smöret och sockret och rör ut det till en deg.
  5. Rulla ut degen till en längd. Skär i 20 bitar.
  6. Lägg ut 20 folieformar på en bakplåt.
  7. Lägg en bit deg i varje folieform.
  8. Dela Dumlekolor i halvor.
  9. Lägg en halv kola i varje form och tryck ner den halvvägs. Grädda kakorna i mitt i ugnen i 15 minuter.
  10. Ta ut plåten och lägg på en bit choklad på varje kaka.
  11. Låt chokladen smälta. Låt kakorna svalna.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer