Smörkakor med nötter

Smörkakor med nötter är en variant av finska pinnar. Smörkakor är goda småkakor till fika och kakfat.

40 smörkakor med nötter

  • Förberedelse: 50 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 160 gram smör
  • 5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl hackade nötter

Tillagning

  1. Sätt ugn på 200 grader.
  2. Blanda alla ingredienser utom ägg och nötter till en deg, snabbast går det i matberedare.
  3. Kyl degen i frysen eller kylen så att den blir kall. Ca en halvtimme.
  4. Dela degen i fyra bitar, rulla dem till pinnar cirka 40 centimeter breda.
  5. Pensla rullarna med uppvispat ägg och strössla över nötterna (tryck ner nötterna försiktigt så att de fastnar).
  6. Dela varje pinne i tio bitar.
  7. Lägg smörkakorna med några cm mellanrum på bakplåtspapper på en eller två plåtar och grädda dem i tio minuter eller tills de fått färg.
  8. Ta ut smörkakorna och låt de svalna.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer