Arraksbollar Myrstackar

Arraksbollar eller myrstackar. Chokladbollar med arrakssmak från punsch rullade i chokladströssel. Även kallade myrstackar.
Istället för punsch (om man vill ha arraksbollar utan sprit) kan man använda några droppar arraksarom som finns på bakhyllan.

ca 35 arraksbollar

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 1 färdig sockerkaka (ca 500 gram), köp färdig eller gör själv
  • 1,5 dl socker
  • 125 gram smör, rumsvarmt
  • 3 msk kakao
  • 1 dl punsch eller några droppar arraksarom samt 0,5 dl vatten
  • 150 gram chokladströssel

Tillagning

  1. Mixa sockerkakan i en matberedare eller hacka och mosa ihop sockerkakan i en skål.
  2. Rör och mixa ihop mjukt smör och socker med en visp eller i matberedare. Du kan värma smöret försiktig i mikron innan om det är kylskåpskallt.
  3. Tillsätt kakao, punsch (eller arraksarom samt vatten) och den smulade sockerkakan. Rör ihop till en deg.
  4. Ställ i kylen någon halvtimme att stelna.
  5. Forma små bollar och rulla dem i chokladströssel som du hällt upp på en tallrik.
  6. Förvara arraksbollarna i kylen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer