Arraksbollar Myrstackar

Arraksbollar eller myrstackar. Chokladbollar med arrakssmak från punsch rullade i chokladströssel. Även kallade myrstackar.
Istället för punsch (om man vill ha arraksbollar utan sprit) kan man använda några droppar arraksarom som finns på bakhyllan.

ca 35 arraksbollar

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 1 färdig sockerkaka (ca 500 gram), köp färdig eller gör själv
  • 1,5 dl socker
  • 125 gram smör, rumsvarmt
  • 3 msk kakao
  • 1 dl punsch eller några droppar arraksarom samt 0,5 dl vatten
  • 150 gram chokladströssel

Tillagning

  1. Mixa sockerkakan i en matberedare eller hacka och mosa ihop sockerkakan i en skål.
  2. Rör och mixa ihop mjukt smör och socker med en visp eller i matberedare. Du kan värma smöret försiktig i mikron innan om det är kylskåpskallt.
  3. Tillsätt kakao, punsch (eller arraksarom samt vatten) och den smulade sockerkakan. Rör ihop till en deg.
  4. Ställ i kylen någon halvtimme att stelna.
  5. Forma små bollar och rulla dem i chokladströssel som du hällt upp på en tallrik.
  6. Förvara arraksbollarna i kylen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer