Äggröra

Äggröra är gott till frukost med ex. stekt bacon (ägg och bacon) eller till lunch med rökt kött som fårfiol. Äggröran kan såklart dubbleras efter så många portioner du vill laga.

Vill du ha en riktigt krämig äggröra så värmer du äggröran på medelvärme under omrörning tills den är krämig och runt 65-70 grader. Desto hårdare och högre du värmer äggröran desto hårdare och torrare blir den. Lättast är det att laga äggröran i en nonstick-panna. Lite rostad lök är gott att toppa äggröra med. Vidare kan man garnera med hackad gräslök eller persilja. Om du vill kan du smaksätta äggröran. Gott i är förslagsvis en nypa curry; paprikapulver; gurkmeja; riven ost; riven parmesan; brynt lök, champinjoner och tärnad paprika - snart blir det en omelett...

1 portion äggröra

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 3 normalstora ägg eller 2 stora ägg
  • 2 msk vatten, mjölk eller grädde
  • 1 msk smör eller olivolja
  • 0,5 krm salt
  • 0,25 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Vispa sönder äggen i en bunke.
  2. Tillsätt vatten, mjölk eller grädde.
  3. Salta och peppra.
  4. Värm en msk smör eller olivolja i en panna.
  5. Tillsätt äggröran samt värm på lite över medelvärme under omrörning tills äggen blir en fast men krämig röra.
  6. Servera äggröran direkt.
E-mail
Medel: 4.3 (21 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Fixa din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer

Läs mer om lussebak, recept och olika lussebullar

Om lussekatter, saffranskusar och lindebarn - samt givetvis recept samt tips på såväl klassiska lussebullar samt nya varianter. 

Läs mer