Omelett med soltorkade tomater

Omelett med soltorkade tomater, kokt potatis, paprika och lök. Servera med blandad grönsallad, cocktailtomater med olivolja och balsamvinäger samt ev. riven parmesan som garnering.
God omelett att göra med överbliven kokt potatis. Passar som lunch, enkel middag eller kall till utflykt.
Använd en stekpanna som har handtag som tål ugnsgrillen.

2 portioner omelett med soltorkade tomater

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 msk mjölk eller grädde
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 krm curry eller garam masala (valfritt)
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 0,5 gul lök
  • 1 dl tärnad kokt potatis
  • 0,5 paprika; grön, gul eller röd
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 msk riven mozzarella eller annan riven ost
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill 200 grader.
  2. Knäck äggen i en skål och tillsätt mjölk eller grädde, salt, peppar samt ev. curry eller garam masala. Vispa ihop. Sätt åt sidan.
  3. Förbered fyllning: skala och hacka lök. Skala och pressa vitlök. Tärna potatis ca 1x1 cm stora bitar. Hacka soltorkade tomater. Skölj och tärna paprika i 1x1 cm stora bitar.
  4. Dags att laga omeletten: värm en stekpanna och fräs lök samt vitlök i olivolja någon minut under omrörning.
  5. Tillsätt paprika och potatis. Fräs några minuter.
  6. Rör i soltorkade tomater och låt bli varmt.
  7. Slå över äggstanningen och rör runt lite. Strö över riven ost.
  8. Ställ in pannan i övre delen av ugnen och låt gå i ca 5 minuter tills omeletten fått fin färg och har stelnat.
  9. Ta ut och låt den vila någon minut.
  10. Vik den dubbel och skär upp två portioner.
  11. Servera gärna omeletten med blandad grönsallad och cocktailtomater toppat med lite olivolja och balsamvinäger samt ev. riven parmesan på omeletten.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer