Omelett med skinka och tomat

Omelett med skinka, tomat och ost. Omeletten kan lagas enbart i stekpanna men också i ugn.
Lagar du omeletten i ugnen så fluffar den upp fint samt du slipper passa den från att brännas eller vika den dubbel i stekpannan.
Vill du ha en vegetarisk omelett kan du utesluta skinkan och ta mer ost samt ev. lägga till strimlade soltorkade tomater, kokt broccoli, smulad fetaost eller annat gott.

1 omelett med skinka och tomat

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 150 g skinka
  • 4 skivor tomat
  • 0,5 gul lök
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 4 ägg
  • 4 msk mjölk eller grädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl riven ost typ gratängost eller mozzarella
  • 2 msk hackad gräslök och/eller persilja

Tillagning

  1. Hacka skinkan och löken.
  2. Fräs i smör eller olivolja i en stekpanna, gärna med höga kanter i någon minut.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, peppar och salt.
  4. Häll omelettsmeten i stekpannan.
  5. Skaka på pannan och peta ner äggsmeten lite här och där med en slev.
  6. Strö över riven ost och lägg på skivad tomat.
  7. Sänk värmen så inte omeletten bränns undertill innan den stelnat på toppen. När nästan allt ägg stelnat upp till toppen så kan du vända över halva till en halvcirkel och servera. Man kan också ställa in omeletten i ugnen på 175 grader grill (då stelnar den uppifrån och fluffar upp fint).
  8. Strö över hackad persilja eller gräslök vid servering.
  9. Servera omeletten - gärna med gott bröd till samt salt för de som vill salta lite extra.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer