Ägg och bacon

Introduktion och förberedelse

Knapriga bacon med äggröra är gott till frukost eller brunch.

Varianter

  • Färsk tomat eller stekta tomathalvor är gott till också.
  • Vidare kan man ha stekta champinjoner, engelsk korv och stekt blodkorv till som i Storbritannien.
  • Bacon kan bytas mot pancetta eller kalkonbacon.
  • Äggröra kan bytas mot stekta ägg.

2 portioner ägg och bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 200 gram bacon
  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 tomater (valfritt)

Tillagning

  1. Värm en stekpanna och fördela baconskivorna i pannan. Stek dem knapriga på båda sidor på medelvärme i några minuter. Vill du ha riktigt knaprig bacon så steker du några minuter på låg värme och häller sedan av fettet, stek sedan knaprigt på högre värme.
  2. Gör under tiden äggröran. Knäck äggen och rör ihop dem med salt samt svartpeppar.
  3. Häll dem i en stekpanna eller kastrull.
  4. Värm på lite över medelvärme och vänd in äggröran från kanterna och botten och rör lite lagom tills äggen stelnat till en krämig och fuktig äggröra. Rör och värmer man mer får du en torrare och grynigare äggröra.
  5. Skölj och skiva tomat om du vill ha det till.
  6. Servera äggröran och baconen med skivad tomat.
E-mail
Medel: 4.5 (14 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 751 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-12-17