Ägg och bacon

Knapriga bacon med äggröra är gott till frukost eller brunch. Färsk tomat eller stekta tomathalvor är gott till också.
Vidare kan man ha stekta champinjoner, engelsk korv och stekt blodkorv till som engelsmännen.

2 portioner ägg och bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 200 gram bacon
  • 6 ägg
  • 2 msk mjölk eller grädde
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 2 tomater (valfritt)

Tillagning

  1. Värm en stekpanna och fördela baconskivorna i pannan. Stek dem knapriga på båda sidor på medelvärme i några minuter. Vill du ha riktigt knaprig bacon så steker du några minuter på låg värme och häller sedan av fettet, stek sedan knaprigt på högre värme.
  2. Gör under tiden äggröran. Knäck äggen och vispa ihop dem med salt, mjölk eller grädde samt vitpeppar.
  3. Häll dem i en stekpanna eller kastrull.
  4. Värm under omrörning tills äggen stelnar till en halvfast röra.
  5. Skölj och skiva tomat om du vill ha det till.
  6. Servera äggröran och baconen med skivad tomat.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer