Sockerfri glögg

Smaksätt glöggen med sötningsmedel och skippa vanligt socker. Här en god sockerfri glögg med rödvin och glöggkryddor sötad med Sötströ från Ica som innehåller Stevia. Du kan också ta annat sötningsmedel och tillsätta tills du tycker att glöggen är söt som du vill ha den.

I korthet: Lägg glöggkryddor i en kastrull. Häll på vin och låt stå någon dag. Vid servering häll på sprit, värm och smaka av med sötningsmedel. Receptet är för 10 portioner som får 2 dl vardera. Det är en liten glöggkopp med påfyllning. Kan också räcka till 20 portioner om de bara får 1 dl vardera såklart. Men det kan också vara så att någon vill dricka en halv flaska själv också och då räcker det såklart inte till så många. Därför är det bäst att ha för mycket. 

Vill du inte ha så stark glögg så ta mer fin istället för sprit. Istället för kryddorna kan du köpa en påse färdigblandade glöggkryddor.

2 liter sockerfri glögg, 10 portioner som får 2 dl vardera

 • Förberedelse: 30 min
 • Tillagning: 5 min
 • Klart på: 35 min

Ingredienser

 • 2x75 cl rödvin, gärna fruktigt Bordeaux, Shiraz, Cabernet Sauvignon eller Syrah
 • 2 tsk kardemumma kärnor
 • 4 nejlikor
 • 2 bitar kanel
 • 2 pomeransskal
 • 2 bitar ingefära, färsk eller torkad
 • 5 dl okryddat brännvin eller vodka
 • 1-2 dl Sötströ (från Ica) eller sötningsmedel som stevia efter tycke

Tillagning

 1. Lägg alla kryddor i en vacker glöggryta eller vacker gryta som passar att servera ut.
 2. Häll på rödvin och låt stå och minst några timmar (6 timmar), någon dag eller några dagar.
 3. Vid servering så värmer du glöggen och tillsätter sötningsmedel efter tycke.
 4. Smaka på glöggen så att den är lagom söt.
 5. Är glöggen för söt så tar du i mer vin istället. Värm upp igen.
 6. Klart att servera glöggen. När du serverar så ta ej med glöggkryddorna men låt de gärna ligga kvar i kastrullen eller det du serverar ur. Kan också silas upp i karaff (se till att den tål värme).
E-mail
Inga röster än

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer