Pasta med skinka och zucchini

Introduktion och förberedelse

Pasta med skinka, zucchini, soltorkade tomater och basilika.

En god och enkel pasta - här med skruvar men du kan koka annan pasta som fjärilar, penne, spagetti eller valfri sort - även färsk pasta.

Pastan passar även att ta med till jobbet som lunchlåda.

Varianter

  • Andra grönsaker som passar i är broccoli, ärtor och morot.
  • Vegetarisk blir det med fetaost istället för skinka (tillsätt den smulad eller tärnad på slutet).

4 portioner pasta med skinka och zucchini

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta ex. skruvar, fjärilar (farfalle), spagetti eller motsvarande färsk pasta
  • 200 gram rökt skinka
  • 4 msk olivolja
  • 300 gram zucchini, ca 1 styck
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 krm chiliflakes
  • 0,5 dl färsk basilika
  • 10 soltorkade tomater
  • 0,5 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 dl oliver, ex svarta kalamataoliver

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan.
  2. Koka sedan pastan enligt paket - brukar vara runt 10 minuter. Har du köpt färsk pasta kan du vänta med att koka den och göra skinkblandningen först.
  3. Strimla skinkan.
  4. Skölj och skär zucchini i ca 1x3 cm stavar.
  5. Fräs skinka och zucchini i olivoljan några minuter.
  6. Skala och pressa i vitlök samt tillsätt chiliflakes.
  7. Hacka basilika grovt och strimla soltorkade tomater. Tillsätt till skinkan.
  8. Tillsätt oliver.
  9. Tillsätt lite vatten och crème fraiche samt smaka av med salt och peppar.
  10. Häll av pastan och vänd runt den med skinkblandningen och servera direkt eller låt svalna och kyl i lunchlåda.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 488 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-22