Makalösa kakor

Makalösa kakor - en slags knapriga klassiska kakor med korinter eller russin (eller sultanrussin).
Baka hembakta kakor av kakdeg med korinter eller russin.

50 makalösa kakor

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl, 240 g
  • 1,5 dl korinter eller russin
  • 2 tsk bakpulver

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rör smör och socker poröst.
  3. Blanda vetemjöl, korinter (eller russin) samt bakpulver i en bunke.
  4. Rör ner mjölblandningen i smörblandningen och blanda ihop till en kakdeg. Ställ i kylen att stelna och kallna något så går det lättare att rulla ut kulor sedan.
  5. Rulla runda kulor och lägg dem efterhand med några cm mellanrum på 2 plåtar med bakplåtspapper.
  6. Platta till dem lite och tryck med en gaffel i mitten. Grädda makalösa kakorna i mitten av ugnen ca 7 minuter.
  7. Låt makalösa kakorna kallna på plåten. Förvara dem i lufttät burk.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer