Lavendelskorpor
Knapriga hembakta skorpor smaksatta med lavendel.
Använd hemplockad torkad lavendel eller köp på apoteket eller hälsokost.
Blanda gärna socker och lavendel dagen innan i en påse så får sockret mer lavendelsmak.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda lavendel och socker i en påse eller bunke. Arbeta in lavendeln i sockret.
- Blanda och vispa rumsvarmt smör (mikra ev. mjukt) och sockret med lavendeln pösigt.
- Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
- Blanda ihop smör och socker med mjöl och mjölk till en deg.
- Plocka fram tre bakplåtspapper.
- Dela degen i två delar och sedan varje del i tre mindre delar till totalt 6 delar.
- Rulla ut delarna till längder och platta till degen så att den blir oval. Lägg tre längder på varje bakplåtspapper.
- Lägg på plåtar.
- Pensla degrullarna med uppvispat ägg.
- Grädda lavendelskorporna i 20-25 minuter. Du kan byta plats på plåtarna så att de bakas jämt.
- Låt lavendelskorporna svalna och skär dem sedan i centimetertjocka skivor.
- Lägg upp dem på plåtar med någon halv cm mellanrum och torka lavendelskorporna i ugnen i ca 5 timmar på 75 grader.
Uppskattat näringsvärde per portion: 49 kcal