Vegetarisk lasagne vegolasagne

Vegetarisk lasagne med keso och grönsaker. Supergod och lätt att göra. Vegetarisk lasagne kombineras med mängder av ingredienser.
Tar nästan ingen tid att laga och blir många härliga portioner vegolasagne.
Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

8 portioner vegetarisk lasagne

  • Förberedelse: 1 tim 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 1 tim 40 min

Ingredienser

  • 3 burkar krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk basilika
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 100 gram keso naturell (eller smaksatt)
  • 3 dl riven parmesanost eller grana padano
  • 1 ägg
  • 1 zucchini
  • 10 champinjoner
  • 1 paprika
  • 1 dl tapenade eller oliver utan kärnor
  • 1 paket lasagneplattor, vanliga eller med spenat
  • 2 dl riven ost

Tillagning

  1. Koka ihop de tre burkarna med krossade tomater tillsammans med kryddorna (torkade eller färska), buljongtärning, vatten, hackad lök och pressad vitlök i ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Blanda ihop den rivna osten med keso och ägg.
  4. Stek på champinjonerna lite efter att de skivats. Hacka samtidigt upp paprikan och zucchinin i skivor.
  5. När tomatsåsen kokat i ca en timme så är det dags att börja fylla en stor ugnsform.
  6. Börja med ett tunt lager tomatsås i botten. Lägg sedan ett heltäckande lager med lasagneplattor över såsen. Häll sedan på lite av såsen (det ska räck till två lager till) på lasagneplattorna. Lägg på den skivade zucchinin och champinjonerna.
  7. Lägg på ett nytt lager med lasagneplattor.
  8. Bred ut hälften av kesoröran på dessa plattor.
  9. Lägg sedan på ett nytt lager med lasagneplattor.
  10. Häll på hälften av den kvarvarande tomatsåsen ovanpå det nya lagret med lasagneplattor.
  11. Fördela tapenaden eller grovhackade oliver över såsen. Lägg sedan på paprikan.
  12. Lägg nu ett nytt lager med lasagneplattor.
  13. Sprid ute den resterande kesoröran på dessa plattor.
  14. Sista lagret med plattor läggs på och ovan på detta det sista av tomatsåsen. Se till så att det är ganska mycket sås på det översta lagret. Annars blir det torrt.
  15. Grädda nu den vegetariska lasagnen i ugnen i ca 20 min. Tag sedan ut den och ha på 2 dl riven ost och sätt in den i ugnen i ytterligare 10 min.
  16. Servera med vegetarisk lasagne med sallad och gott bröd som focaccia.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer