Kokta marinerade linser

Välj röda eller gröna linser. De marinerade linserna är ett gott, nyttigt och enkelt tillbehör till det mesta.
Följ grundreceptet och byt om du vill ut ingredienser - gul lök mot rödlök, vinäger mot balsamvinäger, socker mot honung eller varmpressad olivolja mot smakfull kallpressad.
Dubblera gärna receptet så kan du ha marinerade linser några dagar i kylen till fler gånger.

4 portioner kokta marinerade linser

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 3 dl linser
  • 0,5 rödlök eller gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk fin vinäger, röd- vit- eller balsamvinäger
  • 1 tsk socker eller honung
  • 1 tsk ljus japansk soja (valfritt)

Tillagning

  1. Koka linserna mjuka enligt paket.
  2. Skala och hacka löken under tiden.
  3. Stek den mjuk i olivoljan eventuellt tillsammans med en pressad vitlök.
  4. Vänd ner linserna och smaka av med salt och peppar.
  5. Tillsätt lite vatten, några droppar vinäger och en halv tsk socker samt ev. någon msk ljus japansk soja.
  6. Servera de marinerade linserna kalla, ljumma eller varma som tillbehör.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer