Thaistroganoff

En Stroganoff med falukorv och thaismak av kokosmjölk, röd curry, chili, vitlök och grönsaker.
En god variant på stroganoff med lite annorlunda smak.
Servera med jasminris. Om du vill kan du garnera thaistroganoffen med färsk koriander och röd chiliolja.
Om du vill göra det lite enklare kan du köpa färdiga frysta wokgrönsaker och ha i Stroganoffen.

4 portioner thaistroganoff

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd spansk chilipeppar
  • 4 msk röd currypasta
  • 6 msk matolja
  • 1 pkt krossade tomater
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tsk socker
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 400 gram falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 125 gram minimajs
  • 1 broccoli
  • 2 dl grädde
  • 0,5 purjolök
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk röd chiliolja (valfritt)
  • 0,5 dl hackad färsk koriander

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlök i en stor kastrull.
  2. Hacka chili och tillsätt den tillsamman med currypasta och 2 msk olja. Fräs någon minut och rör då och då.
  3. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, socker och buljongtärning. Koka upp och låt småputtra på låg värme.
  4. Börja koka ris om du vill ha det till.
  5. Skär falukorv i stavar. Fräs dem i någon msk olja och lägg över i såsen.
  6. Skala och skär lök i grova bitar. Fräs i lite olja och lägg över i såsen.
  7. Skölj och tärna paprika. Fräs den i lite olja och lägg över i såsen.
  8. Skölj och tärna zucchini. Fräs i lite olja och lägg över i såsen.
  9. Skölj och dela minimajs. Fräs i lite olja och lägg över i såsen.
  10. Skär broccoli i buketter och tillsätt dem.
  11. Tillsätt grädden och koka upp.
  12. Rensa och skölj purjolök och fräs i lite olja. Tillsätt till såsen.
  13. Smaka av stroganoffen med fisksås, salt och peppar.
  14. Servera thaistroganoffen med jasminris och garnera den ev. med färsk koriander samt röd chiliolja.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer