Stekt eller grillad Halloumi

Halloumi är en salt ost som man kan steka eller grilla utan att osten smälter. Halloumiosten håller sig fast ändå och har gott tuggmotstånd.

Halloumiost är gott som vegetariskt alternativ att steka eller grilla istället för kött. Här har jag räknat 100 gram per portion men osten är rätt salt så är gästerna inte storätare så räcker ett paket halloumi 200 gram till 3-4 portioner.

Grilla gärna lite grönsaker samtidigt som osten ex. förkokta knipplökar, paprikahalvor, zucchini i skivor, kokt majs samt aubergine i skivor.

4 portioner stekt eller grillad halloumi

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 400 gram halloumiost
  • 4 msk olivolja

Tillagning

  1. Skiva halloumiosten i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  2. Vänd eller pensla halloumiosten med olivolja och lägg upp på en tallrik.
  3. Värm en stekpanna eller tänd grillen.
  4. Stek eller grilla halloumin ca 3-4 minuter.
  5. Vänd sedan osten försiktigt och stek eller grilla andra sidan ljust brun.
  6. Halloumiosten är klar att servera.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer