Stekt halloumi med bulgursallad

Stekt eller grillad halloumi med bulgursallad och kall sås på yoghurt smaksatt med tandoorikrydda. En god, snabblagad och nyttig vegetarisk rätt.

Halloumin kan också grillas i skivor. Du behöver 4 grillspett i trä eller stål.

4 portioner stekt halloumi med bulgursallad

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram halloumiost
  • Bulgursallad: 4 dl bulgurvete
  • 1 röd eller grön paprika
  • 1 stav selleri
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 pressad klyfta vitlök
  • 1 dl valnötter, grovt hackade
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovt hackad mynta (valfritt)
  • 65 gram machésallad blandad med färsk basilika, persilja, gräslök att garnera med (valfritt)
  • Kycklingspett med fyllning: 3 stora kycklingfiléer gärna färdigskivade
  • 1 mozzarellaost
  • 2 krm chiliflakes
  • 8 blad färsk basilika
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Yoghurtsås: 4 dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk tandoorikrydda
  • 4 msk hackad mynta
  • 4 msk vatten

Tillagning

  1. Tänd grillen om du vill grilla halloumin.
  2. Bulgursallad: Koka bulgurvetet enligt paketet ca 10 minuter.
  3. Hacka grönsakerna och fräs dem i olivolja med vitlök medan bulguren kokar klart.
  4. Blanda med det kokta bulgurvetet.
  5. Tillsätt nötter och russin.
  6. Smaka av bulgursalladen med salt och vitpeppar.
  7. Bulgursalladen kan serveras varm, ljummen eller kall.
  8. Blanda ev. i några blad grovhackad mynta, machesallad, grovhackad basilika, bladpersilja eller gräslök.
  9. Skär halloumin i tärningar eller skivor och stek dem tills de är genomstekta och har fin färg. Eller skär dem i skivor och grilla osten.
  10. Servera ev. osten på fat garnerat med några blad bladpersilja.
  11. Yoghurtsås med tandoori: Blanda ihop matlagningsyoghurt, tandoorikrydda, vatten och hackad mynta i en skål.
  12. Låt gärna stå och dra någon timme i kylen. Yoghurtsåsen kan också serveras direkt.
  13. Servera den stekta eller grillade halloumiosten med bulgursalladen samt såsen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer