Stekt halloumi med bulgursallad

Stekt eller grillad halloumi med bulgursallad och kall sås på yoghurt smaksatt med tandoorikrydda. En god, snabblagad och nyttig vegetarisk rätt.

Halloumin kan också grillas i skivor. Du behöver 4 grillspett i trä eller stål.

4 portioner stekt halloumi med bulgursallad

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram halloumiost
  • Bulgursallad: 4 dl bulgurvete
  • 1 röd eller grön paprika
  • 1 stav selleri
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 pressad klyfta vitlök
  • 1 dl valnötter, grovt hackade
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovt hackad mynta (valfritt)
  • 65 gram machésallad blandad med färsk basilika, persilja, gräslök att garnera med (valfritt)
  • Kycklingspett med fyllning: 3 stora kycklingfiléer gärna färdigskivade
  • 1 mozzarellaost
  • 2 krm chiliflakes
  • 8 blad färsk basilika
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Yoghurtsås: 4 dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk tandoorikrydda
  • 4 msk hackad mynta
  • 4 msk vatten

Tillagning

  1. Tänd grillen om du vill grilla halloumin.
  2. Bulgursallad: Koka bulgurvetet enligt paketet ca 10 minuter.
  3. Hacka grönsakerna och fräs dem i olivolja med vitlök medan bulguren kokar klart.
  4. Blanda med det kokta bulgurvetet.
  5. Tillsätt nötter och russin.
  6. Smaka av bulgursalladen med salt och vitpeppar.
  7. Bulgursalladen kan serveras varm, ljummen eller kall.
  8. Blanda ev. i några blad grovhackad mynta, machesallad, grovhackad basilika, bladpersilja eller gräslök.
  9. Skär halloumin i tärningar eller skivor och stek dem tills de är genomstekta och har fin färg. Eller skär dem i skivor och grilla osten.
  10. Servera ev. osten på fat garnerat med några blad bladpersilja.
  11. Yoghurtsås med tandoori: Blanda ihop matlagningsyoghurt, tandoorikrydda, vatten och hackad mynta i en skål.
  12. Låt gärna stå och dra någon timme i kylen. Yoghurtsåsen kan också serveras direkt.
  13. Servera den stekta eller grillade halloumiosten med bulgursalladen samt såsen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer