Stekt halloumi med bulgursallad

Introduktion och förberedelse

Stekt eller grillad halloumi med bulgursallad och kall sås på yoghurt smaksatt med tandoorikrydda.

En god, snabblagad och nyttig vegetarisk rätt.

4 portioner stekt halloumi med bulgursallad

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram halloumiost
  • BULGURSALLAD: 4 dl bulgurvete
  • 1 röd eller grön paprika
  • 1 stav selleri
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 pressad klyfta vitlök
  • 1 dl valnötter, grovt hackade
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovt hackad mynta (valfritt)
  • 65 gram machésallad blandad med färsk basilika, persilja, gräslök att garnera med (valfritt)
  • YOGHURTSÅS: 4 dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk tandoorikrydda
  • 4 msk hackad mynta
  • 4 msk vatten

Tillagning

  1. Tänd grillen om du vill grilla halloumin.
  2. BULGURSALLAD: Koka bulgurvetet enligt paketet ca 10 minuter.
  3. Hacka grönsakerna och fräs dem i olivolja med vitlök medan bulguren kokar klart.
  4. Blanda med det kokta bulgurvetet.
  5. Tillsätt nötter och russin.
  6. Smaka av bulgursalladen med salt och vitpeppar.
  7. Bulgursalladen kan serveras varm, ljummen eller kall.
  8. Blanda ev. i några blad grovhackad mynta, machesallad, grovhackad basilika, bladpersilja eller gräslök.
  9. Skär halloumin i tärningar eller skivor och stek dem tills de är genomstekta och har fin färg. Eller skär dem i skivor och grilla osten.
  10. Servera ev. osten på fat garnerat med några blad bladpersilja.
  11. YOGHURTSÅS: Blanda ihop matlagningsyoghurt, tandoorikrydda, vatten och hackad mynta i en skål.
  12. Låt gärna stå och dra någon timme i kylen. Yoghurtsåsen kan också serveras direkt.
  13. Servera den stekta eller grillade halloumiosten med bulgursalladen samt såsen.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 355 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-07-16