Snabb och enkel kladdkaka

Kladdkaka är en klassiker. Servera kladdkaka med vispad grädde, yoghurtglass, vanlig vaniljglass, grädde smaksatt med likör eller vaniljyoghurt. Söt sherry eller kaffe samt likör eller avec passar bra till kladdkaka.

ca 12 bitar kladdkaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 3 msk ströbröd till formen
  • 2 ägg
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 100 g smält smör
  • 3 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl mjöl

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smör i micron eller kastrull.
  3. Pensla en form ca 20-25 cm diameter med lite smör. Spara resten till kakan.
  4. Bröa formen med ströbröd runt om.
  5. Rör ihop ägg och socker i en skål.
  6. Blanda ner resten av ingredienserna.
  7. Häll smeten i formen och grädda i ca 25 minuter. Stick med en sticka i chokladsmeten. Smeten ska ännu vara kladdig mot mitten.
  8. Ta ut kladdkakan och låt den svalna innan servering. Kladdkakan stelnar mer om den får kallna helt i kylen.
E-mail
Medel: 4.7 (18 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer