Hallonsås eller halloncoulis

En god bärsås av hallon till dessert. Gjord på mixade och passerade hallon smaksatt med socker. Coulis köksfranska för en tjock sås av mixad frukt eller bär som silats från grova bitar till en slät sås. Ofta tillsätts socker men det kan uteslutas ex. om bär och frukt redan är söta som ex. om man passerar söt mango.

Hallonsåsen används till desserter. Den röda fina färgen gör halloncoulis användbart att garnera desserter med. Ex. om du har en vaniljsås så kan du droppa i halloncoulis och sedan dra med en spets av något slag så blir det små hjärtan osv. Använder du såsen att garnera med så är en flaska likt en sportflaska smidigt att dutta ut hallonsås med.

6-7 dl hallonsås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 liter hallon
  • 3 dl socker

Tillagning

  1. Mosa hallonen med socker.
  2. Koka upp så att sockret löst sig och rör sönder hallonen.
  3. Passera hallonen genom en sil eller chinois.
  4. Låt hallonsåsen svalna.
E-mail
Medel: 4.2 (9 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer