Kladdkaka med valnötter

Gott med vispad grädde eller vaniljglass samt färska bär som hallon.
Passar en form i storlek som en halv långpanna 20x30 cm eller en rund springform ca 24 cm diameter.
Här har jag räknat med i tiden att kladdkakan ska svalna och stelna i kylen.

12 portioner kladdkaka med valnötter

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 2 tim 50 min
  • Klart på: 3 tim 10 min

Ingredienser

  • 175 gram smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl kakaopulver
  • 0,5 dl sirap
  • 2 krm salt
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 200 gram vit choklad
  • 125 gram valnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mikra smöret mjukt i en bunke utan att smälta det.
  3. Tillsätt sockret och vispa det fluffigt med en elvisp några minuter.
  4. Tillsätt kakaopulver, sirap och salt. Rör ut.
  5. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  6. Vänd ner vetemjölet och rör till en smet utan klumpar.
  7. Hacka vit choklad och valnötter samt vänd ner i smeten och rör runt.
  8. Klä en bakform på 20x30 cm eller en rund springform ca 24 cm diameter med bakplåtspapper.
  9. Fördela kladdkakesmeten i ett jämnt lager.
  10. Grädda i övre delen av ugnen i ca 25 minuter. Kakan ska vara kladdig om du sticker i den men ändå lite fast. Tänk på att den stelnar i kylskåpet.
  11. Ta ut kladdkakan och låt den svalna. Ställ in den i kylen att kallna och stelna i minst 2 timmar.
  12. Vid servering så skär du upp rutor, trianglar eller tårtbitar.
  13. Kladdkakan är god med vispad grädde eller vaniljglass samt färska bär som hallon.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer