Kladdmuffins

Kladdmuffins är kladdkaka bakad i muffinsformar. Kladdkakemuffins med bitar av vit choklad och valnötter i smeten. Dessa kan uteslutas. Servera som de är eller med en klick vispad grädde smaksatt med lite florsocker samt vaniljsocker.

12 kladdmuffins

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 27 min

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 50 gram smör
  • 0,5 dl matolja
  • 50 gram choklad, mörk fin 70% ex. Lindt
  • 50 gram valnötter, utan skal (valfritt)
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt
  • 40 gram vit choklad
  • 12 muffinsformar i papper
  • 1 muffinsform med 12 platser för muffins

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Sätt åt sidan att svalna.
  3. Vispa ihop socker och ägg i en bunke med elvisp i ca 5 minuter.
  4. Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke och smält i mikron lite i taget. Har du inte mikro kan du smälta chokladen försiktigt med smöret.
  5. Grovhacka valnötterna.
  6. Blanda kakaopulver, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver samt salt i en bunke.
  7. Rör ner äggsmeten samt tillsätt smöret, oljan, dem mörka chokladen samt nötterna. Rör till en jämn smet.
  8. Lägg ut 12 muffinsformar i muffinspannan.
  9. Fördela kladdkakesmeten i muffinsformarna. Använd två skedar så är det lätta att klicka i smeten.
  10. Bryt små bitar av den vita chokladen och stick ner i smeten ca 2-3 bitar per muffins.
  11. Baka kladdmuffinsen i 12 minuter i mitten av ugnen.
  12. Ta ut och låt svalna. De sjunker ihop och stelnar mer när de blir svalnat något.
  13. Kladdmuffinsen kan serveras som de är eller som dessert med ex. vispad grädde. Pudra ev. över florsocker. De är godast ljumma så om de är kalla kan du mikra dem kort innan servering.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer