Kladdkaka med apelsin

Gillar du smaskig kladdig choklad och apelsin är detta för dig. Servera kall eller ljummen med vispad grädde eller vaniljglass. Passar till dessert, på buffé eller till fika.
Istället för choklad med apelsinsmak kan du ta vanlig 70% choklad och sedan tillsätta 1 msk rivet apelsinskal från en ekologisk apelsin. Här med Lindts Excellence Orange som även innehåller mandel.

12 bitar kladdkaka med apelsin

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 100 gram choklad med apelsinsmak ex. Lindt Excellence Orange
  • 2,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 100 gram smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa socker och ägg några minuter.
  3. Bryt sönder chokladen och lägg i en bunke. Smält den i vattenbad eller försiktigt lite i taget med omrörning i mikron.
  4. Skär smöret i tärningar och tillsätt det under omrörning så att det smälter ihop med chokladen. Värm ev. lite till.
  5. Blanda mjöl och vaniljsocker i en stor bunke.
  6. Vispa i äggblandningen samt sedan chokladblandningen till en jämn smet.
  7. Häll smeten i en runde springform med löstagbar kant ca 24 cm diameter.
  8. Baka kladdkakan i mitten av ugnen i 20 minuter.
  9. Ta ut och låt svalna något.
  10. Servera apelsinkladdisen med vispad grädde eller vaniljglass.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer