Kladdkaka i långpanna

Kladdig chokladkaka som är enkel att baka till många. Kan också kallas brownies.
Skärs i rutor och serveras som de är eller som en dessert med ex. vispad grädde kanske smaksatt med likör som punsch eller amaretto. Eller en kula vaniljglass och färska hallon eller jordgubbar. Du kan också ha på frosting eller glasyr.

24 bitar kladdkaka

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 18 min
  • Klart på: 33 min

Ingredienser

  • 350 gram smör
  • 6 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 1 dl sirap
  • 0,5 tsk salt
  • 6 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 200 gram 70% choklad
  • 100 gram valnötter, utan skal (valfritt)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg fram smör att mjukna. Eller lägg i en bunke och mikra det mjukt och rör ihop smöret.
  3. Vispa socker och smör vitt och fluffigt i ca 5 minuter med elvisp eller i matberedare.
  4. Rör ner kakao, sirap och salt.
  5. Vispa ner ett ägg i taget.
  6. Vänd ner vetemjölet i smeten.
  7. Hacka chokladen grovt och vänd ner den.
  8. Tillsätt ev. grovhackade valnötter om du vill ha det i.
  9. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna med höga kanter.
  10. Häll kladdkakesmeten i långpannan.
  11. Baka kladdkakan i mitten av ugnen i ca 18 minuter.
  12. Ta ut och låt kladdkakan svalna i ugnsformen. Den stelnar mer när den blir kall. Sätt förslagsvis in den i kylen och skär sedan upp den när den helt kall.
  13. Skär kladdkakan i bitar eller rutor.
  14. Kladdkakan kan serveras som den är eller som dessert med ex. vispad grädde. Pudra ev. över florsocker.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer