Rostad pumpa i bitar

Ugnsrostad pumpa är gott som tillbehör till det mesta.
Godast blir det kanske om du blandar ut pumpan med andra grönsaker som potatis, morötter, palsternacka, rotselleri, vitkål, paprika, lök och/eller purjolök.
God sås till är vanlig matyoghurt smaksatt med någon msk olivolja, krm salt och någon tsk citron.

4 portioner rostad pumpa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 800 gram pumpa, valfri sort ex. Butterscotch
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela och gröp ur pumpan om det inte redan är gjort.
  3. Dela och skär i klyftor och skär loss pumpaköttet.
  4. Skär pumpaköttet i bitar eller skivor ca 2-3 cm stora.
  5. Lägg i en ugnsfast form, blanda med olivolja, salt och peppar.
  6. Rosta pumpabitarna i ugnen tills de är mjuka ca 20 minuter.
  7. Ta ut, lägg upp och servera.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer