Rostad pumpa i bitar

Ugnsrostad pumpa är gott som tillbehör till det mesta.
Godast blir det kanske om du blandar ut pumpan med andra grönsaker som potatis, morötter, palsternacka, rotselleri, vitkål, paprika, lök och/eller purjolök.
God sås till är vanlig matyoghurt smaksatt med någon msk olivolja, krm salt och någon tsk citron.

4 portioner rostad pumpa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 800 gram pumpa, valfri sort ex. Butterscotch
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela och gröp ur pumpan om det inte redan är gjort.
  3. Dela och skär i klyftor och skär loss pumpaköttet.
  4. Skär pumpaköttet i bitar eller skivor ca 2-3 cm stora.
  5. Lägg i en ugnsfast form, blanda med olivolja, salt och peppar.
  6. Rosta pumpabitarna i ugnen tills de är mjuka ca 20 minuter.
  7. Ta ut, lägg upp och servera.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer