Rostade pumpafrön

Ett gott och nyttigt hemgjort snacks till fest, buffé eller ha på utflykt. Räkna att 2 dl rostade pumpafrön räcker som snacks till 2 personer. Rostade pumpafrön är också gott som garnityr och tillbehör att strö över soppor, gröt, filmjölk eller sallader.

Skalade pumpakärnor och pumpafrön finns att köpa färdigtorkade - de är mörkgröna som på bilden - detta recept är ej med färska oskalde pumpafrön eller kärnor som du gröpt ur själv. De går att äta men måste skalas med mera och blir en annan sak. 

Förvara dem lufttätt gärna i en ex. syltburk. Frön innehåller fett och smakar efter några veckor lite härsket och det gillar inte jag. Det är dock inget farligt. Men godast är att rosta nya efter hand. 

Och glömde jag säga att pumpafrön är mycket, mycket nyttiga och superbra snack på alla sätt. 

2 dl rostade pumpafrön till 2 port

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 4 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 dl pumpafrön eller pumpakärnor
  • 0,5 tsk salt, gärna flingsalt (valfritt)

Tillagning

  1. Hetta upp en stekpanna och tillsätt pumpafröna.
  2. Rosta under omrörning i ca 3-4 minuter.
  3. Häll upp i en skål och blanda ev. i salt efter smak.
  4. Pumpafröna är klara att serveras. Håller sig några veckor i lufttät burk ex. en syltburk med lock.
E-mail
Medel: 5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer