Pumpadipp

En god och nyttig dipp av pumpa till pålägg till bröd (istället för smör) och dipp till chips eller tortillachips mm får du om du kokar pumpa mjuk och mosar den med lite olivolja och smaksätter med smulad fetaost samt riven ost som parmesan.
Garnera gärna dippen med rostade pumpafrön och pumpaolja.

8 portioner pumpadipp

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 400 gram pumpa i bitar
  • 0,5 dl olivolja
  • 100 gram fetaost (valfritt)
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl pumpafrön att garnera med (valfritt)
  • 4 msk pumpaolja att garnera med (valfritt)

Tillagning

  1. Lägg pumpabitarna i en kastrull och täck med vatten. Koka dem mjuka i ca 30 minuter.
  2. Häll av vattnet väl och låt pumpan ånga av så blir dippen fast och fin.
  3. Mosa pumpabitarna med en potatisstöt eller pressa genom en potatispress. Blanda i olivoljan och smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Smula ner fetaost och rör i riven ost.
  5. Servera pumpadippen i en skål till nybakt bröd (istället för smör) eller till chips.
  6. Garnera gärna dippen med rostade pumpafrön och några droppar pumpaolja.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer