Räkor i vitlök tapas

Räkor med vitlök. En slags tapas med räkor frästa med lite vitlök som tilltugg eller förrätt.

4 portioner räkor med vitlök

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 24 räkor med skal (till tapas fler om du bara serverar räkor som förrätt)
  • 1 klyfta vitlök eller 1 tsk vitlökspulver

Tillagning

  1. Skala vitlöken och pressa den.
  2. Hetta upp en panna och slunga runt räkorna samt tillsätt vitlöken.
  3. Lägg upp räkorna på fat eller i skålar och servera med citron och våtservett.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer