Sangria

Sangria är en klassisk spansk läskande kall drink blandad med rött vin, socker, brandy, apelsinjuice och en touch av citronsaft och kanel. Servera läskande kall gärna med isbitar. 

Gott som bål, fördrink, till grillen eller till buffé.

Variationer på sangria:

Istället för brandy kan man ha torr vermouth i sangrian. Vidare kan man toppa upp med mousserande kall Cava istället för mineralvatten innan servering. Istället för rött vin kan du ta vitt vin - det blir också gott. 

1 kanna sangria, 2 portioner

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 tim
  • Klart på: 2 tim 5 min

Ingredienser

  • 50 cl rött vin vin, gärna från Rioja typ Tempranillo
  • 2 msk socker
  • 4 cl konjak, brandy eller vermouth
  • 1 dl apelsinjuice (utspädd ej koncentrerad)
  • 1/2 ekologisk apelsin
  • 1/2 citron (valfritt)
  • 100 ml mineralvatten eller club soda
  • 1 liten kanelstång

Tillagning

  1. Blanda vin, socker, brandy, apelsinjuice, kanelstång och saften från citronen i en stor kanna.
  2. Skölj, dela och skiva apelsin samt tillsätt den. Låt helst stå två timmar i kylen - gärna över natten. Sangrian ska serveras kyld.
  3. Fyll upp med kallt mineralvatten innan servering.
  4. Servera sangrian i vinglas, drinkglas, duralex eller vanlfritt glas med lite is.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer