Sangria

Sangria är en klassisk spansk läskande kall drink blandad med rött vin, socker, brandy, apelsinjuice och en touch av citronsaft och kanel. Servera läskande kall gärna med isbitar. 

Gott som bål, fördrink, till grillen eller till buffé.

Variationer på sangria:

Istället för brandy kan man ha torr vermouth i sangrian. Vidare kan man toppa upp med mousserande kall Cava istället för mineralvatten innan servering. Istället för rött vin kan du ta vitt vin - det blir också gott. 

1 kanna sangria, 2 portioner

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 tim
  • Klart på: 2 tim 5 min

Ingredienser

  • 50 cl rött vin vin, gärna från Rioja typ Tempranillo
  • 2 msk socker
  • 4 cl konjak, brandy eller vermouth
  • 1 dl apelsinjuice (utspädd ej koncentrerad)
  • 1/2 ekologisk apelsin
  • 1/2 citron (valfritt)
  • 100 ml mineralvatten eller club soda
  • 1 liten kanelstång

Tillagning

  1. Blanda vin, socker, brandy, apelsinjuice, kanelstång och saften från citronen i en stor kanna.
  2. Skölj, dela och skiva apelsin samt tillsätt den. Låt helst stå två timmar i kylen - gärna över natten. Sangrian ska serveras kyld.
  3. Fyll upp med kallt mineralvatten innan servering.
  4. Servera sangrian i vinglas, drinkglas, duralex eller vanlfritt glas med lite is.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer