Pepparrotssås med matyoghurt

Pepparrotssås med matyoghurt, persilja och olivolja. En enkel och god sås till grillat, kokta grönsaker, rostade grönsaker eller rotfrukter med mera.

4 portioner pepparrotssås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 4 dl matyoghurt, turkisk eller grekisk
  • 3 msk finriven pepparrot
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 tsk socker
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Skala pepparroten med en potatisskalare. Riv den fint så att du har ca 3-4 msk finriven pepparrot.
  2. Lägg pepparroten i en skål.Blanda i matyoghurt, socker samt olivolja.
  3. Skölj och hacka persilja och tillsätt den.
  4. Blanda allt och smaka ev. av med lite salt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer