Kall pepparrotssås

Kall pepparrotssås passar till det mesta ex. rökt eller gravad lax, grillat som lax och kött men också kallskuret som fårfiol, renstek, varmrökt lax med mera.

Snabb och enkel sås att göra.

Istället för färsk finriven pepparrot kan du ta motsvarande mängd pepparrot på tub.

4 portioner kall pepparrotssås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche naturell eller matyoghurt
  • 0,5 dl finriven pepparrot
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 0,5 tsk socker
  • 1 msk citronsaft

Tillagning

  1. Skala och riv färsk pepparrot fint.
  2. Blanda crème fraiche eller matyoghurt med pepparrot efter smak samt tillsätt, salt, peppar, socker och citronsaft.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Fixa din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer

Läs mer om lussebak, recept och olika lussebullar

Om lussekatter, saffranskusar och lindebarn - samt givetvis recept samt tips på såväl klassiska lussebullar samt nya varianter. 

Läs mer