Röd tzatziki med rödbetor

Rödbetstzatziki får fin röd färg och blir mycket god samt nyttig. Annars är det samma ingredienser med vitlök, yoghurt och gurka som till vanlig tzatziki.

4 portioner röd tzatziki med rödbetor

  • Förberedelse: 50 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 4 medelstora rödbetor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk matlagningsyoghurt, ca 2,5 dl
  • 1 gurka
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka rödbetor mjuka med skal i cirka 40 minuter.
  2. Skölj och skala med händerna i kallt vatten. Skär loss fästet och ev. fula delar.
  3. Riv gurka och rödbetor grovt på ett rivjärn, mandolin eller i en matberedare. Lägg i en skål.
  4. Hacka de sista bitarna så du inte river fingrarna av dig. Pressa i vitlök och blanda allt.
  5. Smaka av rödbetstzatzikin med salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer