Kall yoghurtsås med dill

Kall yoghurtsås med dill och citron- eller limesaft. Såsen passar som kall sås till grillad lax, fisk, skaldjur som räkor, kräftstjärtar osv.

Har du inte tillgång till fin och prisvärd färsk dill så är mitt tips att köpa ett paket fryst hackad dill (är ca 35 gram) att ha i såsen. 

6 portioner kall yoghurtsås med dill

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 5 dl matyoghurt som turkisk yoghurt
  • 35 gram hackad dill, fryst eller färsk
  • 2 msk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda matyoghurt med hackad dill i en skål.
  2. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
E-mail
Medel: 3.3 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer