Pasta med zucchini, svamp och chili

Pasta med zucchini, svamp, chili och vitlök. En god och nyttig vegetarisk eller vegan pasta.
Zucchini är italienska för engelskans squash.
Passar utmärkt att laga på blandad matsvamp ex. om du har en blandad svampskörd med kantarell, trattkantarell eller annan matsvamp. Här har jag lagt till lite köpta goda skogschampinjoner för att dryga ut.
Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner pasta med zucchini

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 11 min
  • Klart på: 16 min

Ingredienser

  • 1 paket pasta, ca 400 gram av valfri sort som fussili (skruvar), penne eller spagetti
  • 250 g valfri matsvamp, förslagsvis kantareller och skogschampinjoner eller annan valfri svamp
  • 1,5 zucchini eller squash, ca 400 gram
  • 2 schalottenlök
  • 4 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd chili
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 dl riven parmesanost till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Börja koka vatten till pastan.
  2. Rensa och skär svamp i mindre bitar, förslagsvis ca 2x2 cm.
  3. Fräs svampen i en torr stekpanna några minuter och rör då och då.
  4. Skölj och tärna under tiden zucchinin. Tillsätt den till svampen och fräs runt.
  5. Börja koka pastan enligt paket, vanligtvis runt 11 minuter.
  6. Skala och hacka löken och tillsätt den till svampen tillsammans med olivoljan.
  7. Skala och pressa i vitlöken och tillsätt den.
  8. Skölj, dela och kärna ur chilin. Hacka chilin och tillsätt den.
  9. Skölj och hacka persiljan.
  10. Häll av pastan och blanda med svampröran.
  11. Smaka av med salt och peppar samt vänd i persiljan.
  12. Servera pastan och ev. med riven parmesan på toppen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer