Pasta med zucchini och valnötter

En god vegetarisk samt vegan pasta med fräst riven zucchini i olivolja smaksatt med vitlök, citron, valnötter och parmesanost.
Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner pasta med zucchini och valnötter

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 400 gram valfri pasta ex. pastarör, skruvar, spagetti eller penne
  • 1,5 zucchini
  • 4 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 citron, gärna kravmärkt (obesprutad)
  • 1,5 dl valnötter
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl riven parmesanost eller Grana padano
  • 1-2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till pastan.
  2. Skölj och riv zucchinin grovt.
  3. Fräs zucchinin i olivolja i en stor panna med höga kanter. Rör då och då.
  4. Börja koka pastan, vanligtvis runt 10-11 minuter.
  5. Skala och pressa vitlök och tillsätt till zucchinin.
  6. Skölj och finriv skalet av citronen och tillsätt det.
  7. Hacka valnötter och tillsätt dem.
  8. Skölj och hacka bladpersilja och tillsätt den.
  9. Smaka av zucchinröran med salt och peppar.
  10. Riv osten.
  11. Blanda pastan med zucchiniröran och servera med riven ost på toppen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer