Vegetarisk pasta med chili, vitlök och oliver

Enkelt och gott. En vegetarisk pasta med het chili, vitlök och fina oliver. Servera gärna gott bröd till ex. ciabatta eller baguette. Späd lite pesto med olivolja och ha som pålägg till brödet som alternativ till smör.

4 portioner vegetarisk pasta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som spagetti, penne eller gnocchi
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes eller en röd färsk chili
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl svarta kalamataoliver eller andra goda oliver efter smak, med eller utan kärnor
  • 3 krm salt

Tillagning

  1. Börja koka pastan enligt paketet. Förbered under tiden vitlök och chilioljan.
  2. Skala och pressa vitlöken. Skölj och finhacka färsk chili om du använder det.
  3. Blanda vitlöken med chili samt olivolja i en kastrull.
  4. Fräs vitlöken och chilin i någon minut. Akta så det inte bränns. Vitlöken ska bli ljust brun. Ta sedan av från värmen.
  5. Öppna kalamataoliverna
  6. Testa om pastan är klar. Häll av pastan.
  7. Blanda pastan i en skål med vitlöks- och chilioljan och smaka av med salt.
  8. Servera pastan med oliver på toppen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer